top of page

SAG 2: Voldssag - tilfældig vold

SPØRGSMÅL

 

  1. Hvad synes du – efter at have læst det uddybende materiale – at straffen skal være for Ronny? Og hvad med de andre drenge?

  2. Hvorfor det? Argumenter for dit valg.

  3. Er der sket nogen ændring fra din første domskendelse og til nu? Hvad tror du forskellen/den manglende forskel skyldes?

Alle navne og steder er anonymiseret

 

 

DEL 2: UDDYBENDE INFORMATIONER

 

Ronny er 20 år og er på gerningstidspunktet netop begyndt i lære i et VVS-firma. Han påpeger, at holdt op med at ryge hash, og at han netop er flyttet i en lejlighed sammen med en kæreste.

 

De øvrige tiltalte er omkring 15-16 år.

 

 

Episoden uddybet:

 

De fem drenge kommer alle fra Skagen og var taget til indflytterfest i Ålbæk. Mens de gik mod stationen – og senest da de når hen til et skur ved stationen i Ålbæk – talte de om, at de havde lyst til at finde en eller flere personer fra byen og banke dem: “Bare for sjov”.

 

Da de fem når stationen i Ålbæk, ser de en lille gruppe unge. De fem drenge går hen til gruppen, og siger til den ene, Kasper, at han har grimt hår. Herefter begynder de at diskutere og skubbe til hinanden. De begynder at slå og sparke Kasper – både på kroppen og i hovedet. Det er svært at se, hvem af drengene, der præcis slår og sparker Kasper, men vidner ser i hvert fald Ronny sparke Kasper kraftigt i hovedet flere gange, mens han er i knæ. Til gengæld er det Asger, som afslutningsvis tildeler Kasper et meget kraftigt knytnæveslag, der får Kasper til at besvime.

 

Efter voldsepisoden tager drengene hjem til Skagen, og de viser hverken på vejen hjem i toget eller i retssalen tegn på at tage afstand fra volden. 

 

Der har været flere vidner, som har set episoden, men de kan/vil ikke udtale sig i detaljer. De kan blot pege på, at det var de fem mod Kasper, og at i hvert fald Ronny på et tidspunkt tildeler Kasper et markant spark i hovedet, mens han lå på jorden.

 

 

Tiltaltes skyldsopfattelser:


Ronny (20 år) har bestridt, at de havde aftalt at banke en ‘ålbækker’, men erkender at have sparket Kasper én gang i ansigtet. For alle andre forhold har han nægtet sig skyldig.

 

Asger har bestridt, at de havde aftalt at banke en ‘ålbækker’, men erkender at have slået Kasper 1-2 gange i ansigtet med en knyttet næve. For alle andre forhold har han nægtet sig skyldig.

 

Sebastian har nægtet sig skyldig.

 

Tobias har bestridt, at de havde aftalt at banke en ‘ålbækker’, men erkender at have givet tre knytnæveslag i selvforsvar. For alle andre forhold har han nægtet sig skyldig.

 

Hassan har bestridt, at de havde aftalt at banke en ‘ålbækker’, men erkender at have givet ét knytnæveslag og én skalle. For alle andre forhold har han nægtet sig skyldig.

bottom of page