top of page

SAG 4: Narkokriminalitet – kokain

DEL 2:

Alle navne og steder er anonymiseret

 

 

DEL 1: SAGSBESKRIVELSE

 

Sagen drejer sig om Yasir, der er tiltalt for at have solgt euroforiserende stoffer af flere omgange:

 

To politibetjente overvågede i april 2015 området omkring Istedgade for narkokriminel aktivitet og pågreb i den forbindelse "Yasir", som tilsyneladende havde solgt kokain ude foran Mændenes Hjem.

 

Politiet havde allerede tre gange tidligere samme år pågrebet Yasir:

Første gang skete efter, at politiet, der overvågede gaden fra et skjul, iagttog, at Yasir handlede med en ung lyshåret mand (Jens Hansen). Da politiet greb ind, fandt de 0,21 gram kokain på Jens Hansen og 3.250 kr. på Yasir. Størstedelen af pengene, som Yasir havde på sig, blev omregnet til markedsværdien af kokain, hvorfor han for den første pågribelse sigtes for at have solgt for minimum 4.55 gram kokain.

 

Anden gang, de pågreb Yasir for igen at sælge kokain på Istedgade, fandt man 2.400 kr., som blev omregnet til 4,8 gram kokain, samt to ‘salgskugler’ på hver 1 gram kokain.  

 

Den tredje gang, politiet satte Yasir i forbindelse med endnu en narkotikahandel, var da de så ham møde 'nogle venner'. Politimændene ser nemlig Yasir give hånd med den tunesiske mand Tariq, hvorefter Yasir går hen til en anden ældre mand, Arif, som han også giver hånden. Her skrider politiet ind igen, og ransager samtlige tre mænd: Tariq bliver først og fremmest arresteret, fordi han slet ikke må være i Danmark. Han har indrejseforbud indtil 2020. Derudover har Tariq 150 kr. og 110 euro, som omregnes til 1,45 gram kokain. På Arif finder man to salgskugler på i alt 0,6 gram kokain. Det er disse kugler og pengene på Tariq, som både Tariq og Yasir sigtes for.

 

I denne omgang er det dog kun Yasir, du skal vurdere strafudmålingen af:

 

SPØRGSMÅL

  1. Hvad synes du, at  straffen skal være for Yasir?

  2. Hvorfor det? – argumentér for dit valg.

bottom of page